Programom

MINDIG EGYÜTT!

Az a célom, hogy a Mezőség és Aranyosvidék magyarságával együtt egy élhető,  biztonságos otthont teremtsünk. Ahol megbecsülnek bennünket, munkánkat, magyarnak nevelhetjük gyermekeinket, gondot viselhetünk egymásra, bátran vállalhatjuk magyarságunkat. Ezen dolgozom, mindig együtt a magyar emberekkel, a magyar emberekért.

 

Vidékfejlesztés.

Az itt élők a földből élnek évszázadok óta. A föld terem és teremt,  erre építem programom.

Teendőnk: a mezőgazdaság, azaz a termőföld fejlesztése, és a turizmus, azaz a teremtő földben rejlő lehetőségek kiaknázása. És, ami a kettőt nem csak képletesen, de valóságosan is összeköti: az utak, a közlekedés fejlesztése.

 

  1. Kolozs megyében ma nincs vágóhíd, ezért azt haladéktalanul meg kell építeni.
  2. A termékek tárolása máig is megoldatlan, begyűjtésre és szakszerű raktározásra alkalmas tárolókat kell létrehozni 2014-ig.
  3. Mézfeldolgozó üzemet kell létesíteni.

Ezt a három dolgot akarjuk megvalósítani az elkövetkező 4 évben, pályázati pénzekből, állami támogatással, befektetők bevonásával.

 

A Mezőség és az Aranyos-mente egyedi szépségű tájai nagyon vonzóak a látogatók számára, azonban a turizmus fellendítéséért tiszta szálláshelyekre, jó utakra, felújított műemlékekre van szükség.  Ezen a területen három konkrét dolgot szeretnék megvalósítani:

  1. 4 év alatt a térség valamennyi fontosabb útvonalát felújítjuk.
  2. Legalább 5 millió lejt fordítunk a vidék szálláshelyeinek fejlesztésére.
  3. Legalább 7 millió lejt szerzünk magyar örökségünk támogatására. Templomainkat felújítjuk, táncainkat és népviseletünket megőrizzük.

 

Az utak különösen fontosak. Nem a turistákért, elsősorban magunkért kell utat fejleszteni – magunkért, azaz fiataljainkért, akik tanulni akarnak, az időseinkért, hogy jobban tudjunk gondoskodni róluk, a munkásokért hogy gyorsabban jussanak munkahelyeikre – vagyis mindenkiért.

 

Oktatás-anyanyelvünkön.

Az oktatás kulcskérdés. Az a célom,  hogy gyermekeink, versenyképes magyar fiatalokként, itthon dolgozhassanak. A térségben sok helyen az is gondot okoz, hogy eljussanak az iskolákba. Ennél is nagyobb gond az, hogy több településen veszélyben van a magyar nyelvű óvodai és iskolai oktatás.

Ajánlatom a következő:

  1. Megerősítjük a magyar tannyelvű oktatás helyzetét. Biztosítjuk, hogy minden magyar gyermek magyarul tanulhasson a térségben.
  2. Fejlesztjük az iskolabusz-hálózatot. 4 éven belül nem lesz olyan gyermek, akinek kilométereket kell gyalogolnia ahhoz, hogy eljusson az iskolába.

 

Kedves Gyéresiek!

Aranyosgyéresen a felelőtlenül privatizált gyártelep megszűnése ezreket hagyott megélhetés nélkül. Az itt élő magyarok megérdemlik azt, hogy kiszámítható, biztonságos körülmények között éljenek. A helyzet nehéz, csodát nem ígérhetek. De azt igen, hogy mindent megteszek a megoldásáért. Célom, hogy a bezárt gyár helyén, a helyi vállalkozókat segítve, újabb munkahelyeket teremtsünk, európai források és vállalkozói tőke bevonásával.

Különös hangsúlyt fektetek az aranyosgyéresi fiatalok, pályakezdők támogatására. Az a célunk, hogy ők is itthon, a szülőföldjükön dolgozzanak, szórakozzanak, éljenek. A feladatom tehát: munkahelyek teremtése, és a helyi szolgáltatások bővítése.

 

Számos további problémánk van. A következő 4 évben több fontos döntés várható a parlamentben.  Azért érdemes az RMDSZ-t támogatni, hogy sokan legyünk a parlamentben, erős legyen az erdélyi magyarok hangja, hiszen a magyar emberek érdekeit csakis a magyar parlamenti képviselők érzik sajátjuknak. Ezért fontos az erős RMDSZ képviselet.

Az elmúlt 20 évben az volt a szokás, hogy négyévente megjelentek politikusok, akik mindenfélét ígértek. Aztán minden maradt a régiben. Én ezen változtatni fogok. Képviselői irodát nyitok Széken és Aranyosgyéresen. Önök között leszek, mindig  meghallgatom gondjaikat, és mindig a közös megoldást keresem. Csak rajtunk múlik, hogy a térséget végre magyar ember képviselje a parlamentben!

Kérem, őrizze meg ezt a szórólapot, hogy négy év múlva számon kérhesse, hogyan teljesítettem ígéreteim.

___________________________________________________________________________________

Mă numesc Hegedüs Csilla, sunt clujeancă, am 45 de ani, și sunt mama unei fete de 17 ani.

De 12 ani coordonez restaurarea Castelului Bánffy din Bonțida și în toată această perioadă am ajuns să știu realitățile din zonă și problemele cu care se confruntă locuitorii săi.

În perioada 2010-2012, am fost consilier al ministrului Culturii și m-am ocupat de protecția patrimoniului cultural. Din 2011, sunt secretar general adjunct al UDMR.

Am decis să candidez în Colegiul Câmpia Transilvaniei – Valea Arieșului, deoarece cunosc nenumăratele probleme de aici: lipsa investițiilor în agricultură, lipsa acută de locuri de muncă, starea proastă a drumurilor, lipsa canalizării și a alimentării cu apă potabilă. Aceste probleme pot fi rezolvate doar dacă zona este reprezentată în Parlamentul României de un om care, deja, a făcut ceva aici, care a demonstrat că știe să construiască, dar care a lucrat și la București, și care știe CUM să lupte pentru bunăstarea comunității.

Mă angajez să fiu printre Dumneavoastră, să vă ascult în continuare, și împreună să dezvoltăm această zonă superbă, pentru a asigura un nivel de trai decent tuturor.
Prioritățile mele sunt:
Crearea de locuri de muncă
Dezvoltarea infrastructurii
Investiții în agricultură

Ca să pot lupta pentru bunăstarea și dezvoltarea localităților din Câmpia Transilvaniei – Valea Arieșului, în 9 decembrie am nevoie de sprijinul Dumneavoastră.
Vă mulțumesc!